مقاومت و عزت‌طلبی، میراث عاشورا برای نسل‌های آینده

تقی زاده، عضو انجمن علمی پژوهشی تاریخ جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، تصریح کرد: هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة؛ بیانگر آن است که امام حسین (علیه‌السلام) تسلیم را ذلت می‌داند و در برابر انتخاب میان تسلیم شدن و جنگیدن با دشمن، جهاد در راه خدا و مرگ با عزت را بر می گزیند.

به گزارش روابط عمومی خانم فاطمه تقی زاده عضو انجمن علمی پژوهشی تاریخ جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، عنوان کرد: قیام عاشورا، محدود به مکان و زمان نیست. چرا که تقابل دو فرد و شخص نیست، بلکه تقابل دو تفکر توحیدی و شیطانی است. امام (ع) نماد ظلم ستیزی و یزید نماد طغیان وظلم است. در شرایط سیاسی حاضر هم، جمهوری اسلامی، نماینده جبهه حق و مقاومت، در مقابل جبهه باطل و ظلم به نمایندگی آمریکا وصهیونیست ایستاده است.

وی بیان کرد: امام (ع) دو فرمایش در واقعه کربلا دارد، که شاه کلید مقاومت است. امام حسین (ع) می فرماید: «مثلی لا یبایع مثله» و دیگری «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة». ایشان نفرمود: من با یزید بیعت نمی‌کنم، بلکه می‌فرماید: مثل من حسینی با یزید بیعت نمی‌کند. این یعنی هر کسی در راه حق است، با مثل او، یعنی هر کسی که در جریان طاغوت است، بیعت نمی کند.

پژوهشگر تاریخ اهل بیت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، اضافه کرد: «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة؛ محال است تن به ذلت دهیم» نشان می‌دهد که تسلیم و بیعت با دشمن عین ذلت است. سیدالشهدا (ع)این جملات را در شرایطی می‌فرماید، که بین تسلیم شدن و جنگیدن، یکی را باید برگزیند، که انتخاب امام حسین (ع) جهاد در راه خدا و مرگ با عزت است.

وی اظهار کرد: اصل حاکم بر سیره امام حسین علیه السلام مقاومت و عدم سازش با دشمن است و نکته قابل تامل گفت‌وگوی امام علیه السلام با عمر سعد از سپاه دشمن است که برخی به اشتباه از آن تعبیر به گفت‌وگو برای یافتن راهی مسالمت آمیز و برقراری صلح می کنند. در حالی که گفت‌وگویی امام حسین علیه السلام طبق وظیفه الهی که هادی افراد است، از باب موعظه و اتمام حجت است و راه آخر مبارزه نظامی است. امام حسین علیه السلام نیز که ابتدا جنگ را آغاز نکردند، همانطور که جدشان رسول خدا (ص) و پدرشان امام علی علیهم اسلام، ابتدا جنگ نمی‌کردند، بلکه به عنوان افرادی غیور به دفاع در مقابل متجاوز می‌پرداختند. نمونه پذیرفتن ندامت و توبه حر است که راه هدایت همیشه باز است.

تقی زاده ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمود: محرم را زنده نگه دارید، ما هرچه داریم از محرم است. همین مجالس وعظ و سوگواری ها، به ما درس داد و هویت سیاسی بخشید. در کربلا، ما با یک نمونه کوچک از یک جامعه همراه با امام مواجه هستیم. جامعه ای که هم، مردان مطیع و شجاع و مبارز دارد. هم، کودک و زن و هم مسیحی و عثمانی مذهب و هم فرد خطاکار و نادم.

وی گفت: این جامعه کوچک، محاصره اقتصادی شده، آب که طبیعی ترین حق هر انسانی است برای این کاروان مضایقه می شود، با عده ای چندین برابر سپاه امام محاصره نظامی شده است همچنین با امان نامه هایی برای تخریب و تضعیف روحیه و اجبار به تسلیم و بیعت برای برخی از افراد سرشناس، از جمله سردار سپاه اباالفضل عباس (ع) می رسد درگیر جنگ روانی هم هست.

پژوهشگر تاریخ اهل بیت علیهم السلام یادآور شد: مردم ایران اسلامی سال‌ها است در محرم مشق مقاومت و عزت طلبی کرده‌اند. در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونی نیز مردم گرد امام جامعه آمدند و همبستگی و مقاومت را به آوردگاه عمل آوردند.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵